Bakgrund

 

Upphovsmannen till projekten är jag, Göran Andersson och arbetar som förskollärare i Landskrona. Under hösten 2009 arbetade vi på förskolan med att låta barn tillverka egna konstverk som ställdes ut i samband med Internationella barndagen. Konstverken såldes till barnens föräldrar och pengarna gick till Röda korset för att hjälpa barn i fattiga länder. Några månader senare efter att ha sett en konsert med Laleh fick jag inspiration till att skriva en sång. När jag höll på att skriva den sången tittade jag lite tillbaka på övriga sånger jag skrivit. Snart insåg jag att många av sångerna antingen var för barn eller handlade om barn. Jag tittade lite närmare på de sånger som handlade om barn på något sätt och då såg jag att det fanns en historia att berätta om man satte sångerna i ”rätt” ordning.

Så föddes Projekt 1 ”Det känns varmt i hjärtat”

Tillsammans med vänner repeterades hela musikberättelsen in och framfördes första gången i Borstahusens kapell i Landskrona. Kollekten som blev rekordstor gick även denna gång till barn som behöver. Året därpå framfördes åter musikberättelsen. Åter var det kyrkan som var arrangör med sin ”Hela världen” insamling och platsen var Landskrona teater. Det kändes bra att med hjälp av vänner kunna göra något för några som inte har det lika bra som vi. Premiär hösten 2010.

Projekt 2 ”Det måste vara ödet”

År 2012 dök en ny berättelse upp i mina tankar. Denna gång efter att en mycket nära vän drabbades av cancer. Denna grymma sjukdom som tar nära och kära ifrån oss måste besegras. Det finns ingen tid att vänta. Pengar behövs till forskning. Detta är vårt sätt att bidra. 2013 blev musikberättelsen färdigskriven och  i början av 2014 började vi repetera in  alla sångerna. Premiär hösten 2014.

Projekt 3 ”Bluesbidraget”

Är ett samarbete mellan mig, Lars Odeholm, Olof Svensson och Nichlas Olsson. Vi arrangerar en blueskväll årligen i syfte att samla in pengar till cancerforskning. Premiär våren 2015.

Projekt 4 ”Barnbidraget”

Är ett samarbete mellan mig och Lions club Landskrona i syfte att samla in pengar till Barncancerfonden Södra. 2016 arrangerade vi två konserter på Landskrona teater under samma dag. Den första var en barnföreställning med Sander & Gander och den andra var en konsert för alla med Sammelsurium och gäster.

2017 genomförde vi Barnbidraget med två konserter som 2016 för andra året och denna gång gick insamlingen till Lions forskningsfond Skåne.

2018 genomfördes Barnbidraget på samma sätt som 2017 för tredje året och insamlingen gick liksom förra året till Lions forskningsfond Skåne.

Projekt 5 ”Tänkvärt” 

”Tänkvärt” kan närmast beskrivas som en akustisk, lugn konsert med både egna och andras sånger där texterna manar till eftertanke.

Vi vill ge åhöraren en upplevelse som är tänkvärd och njutbar och dessutom en vilja att fortsätta vårt arbete med att göra gott för någon annan.