”Bluesbidraget”

BBDsvart

Bluesbidraget 2022

För sjätte gången arrangeras Bluesbidraget på Restaurang Mythos. I trevligt sällskap med god mat och dryck tillsammans med skön musik umgås vi en kväll i syfte att samla in pengar till Bluesbidragets insamling på Cancerfondens sida.

Denna gång står följande på scen från kl 19.00:

Red Rooster med Dora Tuomaninen och Peter Cemjack, Ingrid Savbrant med band, Scissor Creek Blues Band och Lonesharks

Vill du hjälpa till med insamlingen så går det bra att använda denna länk:

https://www.cancerfonden.se/insamlingar/bluesbidraget-landskrona

Landskronadirekt rapporterade

Bluesbidraget 2021

För femte året arrangerades Bluesbidraget av Göran Andersson och Lars Odeholm. Den här gången befann vi oss åter på Restaurang Mythos i Landskrona. Eftersom det fanns restriktioner p g a pandemin så var publikantalet begränsat. Det blev därför fullsatt direkt och Mythos personal fick mycket att göra med att servera mat och dryck till både gäster och artister. Det blev en alldeles fantastisk kväll där allt fungerade precis så som man som arrangör vill. Pengar till Bluesbidragets insamling strömmade till och banden levererade blues med mycket hög kvalitét. Alla var nöjda efter en härlig kväll i bluesens tecken.


Bluesbidraget 2019

För fjärde gången på fem år arrangerade Lars Odeholm och Göran Andersson Bluesbidraget.Tyvärr blev det inget Bluesbidrag 2018 på grund av att ingen restaurang kunde eller ville ta emot oss. Därför blev vi jätteglada när Restaurang Mythos tackade ja. Spelplatsen var deras bakgård och artisterna ställde som vanligt upp för den goda sakens skull. Bluesbidraget är vårt sätt att ge bidrag till cancerforskning. Allt såg bra ut utom vädret. Eftermiddagen bjöd på ösregn men Mythos bakgård har både markiser och skärmtak så blueskvällen genomfördes i ett fullsatt Mythos. Nästa år kommer vi igen och jag är ganska säker på att Mythos ställer upp igen eftersom denna kvällen blev en formidabel succé både för Bluesbidraget och för Restaurang Mythos.

Landskronadirekt rapporterade

Från barn till blues

Bluesbidraget vann över ösregnet

Bluesbidraget 2017

Bluesbidraget 2017! Där satt den!

För tredje året i rad arrangerade Lars Odeholm och Göran Andersson BLUESBIDRAGET.

Först och främst vill vi rikta ett stort tack till alla som på något sätt fick denna kväll att bli precis så bra som den blev. Musiker, ni som skänkt priser, Anton som fotograferade, ni som svischat för att ni inte kunde komma, ni som kom och såklart O`Learys som ställde upp med platsen för evenemanget.

Kvällen började med två tredjedelar av Blues Sisters nämligen Ingrid Savbrant och Åsa Widerberg. De tillsammans med för kvällen det ”ihopsatta” bandet The The The.  The The The består av Lars Odeholm, Rickard ”Bud” Lindén, Lars ”Laslo” Kristoffersson, Anders Magnell och Patrick Ohlson Ölander. Så ska blues låta!

Efter ett par låtar skyndade Ingrid och Åsa vidare till nästa gig och Patrick och Anders tog över mikrofonerna och levererade fortsatt blues i den högre skolan.

Sen kom Red Rooster upp på scenen. Nichlas Olsson, Tommy Borgström, Pelle Wannergren och Göran Andersson hade för dagen förstärkt sitt band med Peter Cemjack, Dora Tuomainen och Leonida Kembro. Svänget fortsatte med klassiker som Roadhouse blues och Mustang Sally i gott och väl en timme och efter det en välbehövlig paus för både fingrar och öron.

Under pausen såldes lotter i väntan på att Dennis Westerberg skulle äntra scenen.

Dennis med Patrick, Laslo och Lars skapade magi med ett otroligt proffsigt och charmigt framträdande. Det här var riktig Skånelandsblues!

Vinster från lotteriet utdelades till glada människor och under tiden riggades det om till sista bandet.

Så kom  till slut kvällens finalband. Det oerhört kompetenta blues- och countrybandet Lone Sharks. Anders Levén, Jonas Bylund, Johan Ek, Micke Wallén och vår allas Lars Odeholm levererade absolut hög kvalitetsblues fram till midnatt.

Vad blev då resultatet för insamlingen till cancerfonden under kvällen? Jo det blev hela 7022 kr! ”Där satt den!” som Ingrid Savbrant brukar säga när allt i en låt bara funkar precis som det ska!

Återigen STORT BLUESIGT TACK till alla inblandade!

Bluesbidraget 2016!

Den 28 maj på Slottscaféet var det åter dags.

För andra året i rad, i syfte att samla in pengar till cancerfonden, anordnades en helmysig blueskväll i Landskrona. Förra årets Bluesbidrag gav mersmak och i år vässades arrangemanget lite så att nöjdhetsgraden stod i topp.

Kl 19.00 kom matgästerna och fick förutom en trevlig och god måltid även lite ”tuggvänlig” blues av Homesick Mac.  Den mannen kan sin blues! När han spelat några låtar dök Dennis Westerberg, Lars Odeholm, Patrick Ohlson Ölander och Lars Kristoffersson upp på scenen och gjorde honom sällskap. Man kan lugnt påstå att myset med att äta tillsammans i goda vänners lag samtidigt som underhållningen är av toppkvalitét gjorde susen.

Kl 20.30 släpptes entrégästerna in och 21.00 äntrade Ingrid Savbrant med Red Rooster förstärkt med Patrick Ohlson Ölander scenen. Det som hände på låten The maker hade nog ingen velat missa. Ingrids underbara sång och Patricks solo, magiskt var ordet.

Kl 22.00  dök The LoneSharks  upp.  Underbar stilenlig blues med det ”rätta” ljudet från både 20-talet och 30-talet gjorde nog en hel del av gästerna nostalgiska.

Och till sist för att ”röja upp” kom Gone Fishing och levererade högklassisk bluesrock i sin bästa skepnad. Ett helt underbart ”liveband”.

En magisk kväll med ett gott syfte nämligen att samla in pengar till cancerfonden. Summan av alla vänliga människor som gav pengar och köpte lotter blev till slut ca 9000kr. Förra årets bidrag är därmed slaget och frågan är bara när traditionen återupptas nästa år om det blir över 10000 kr?

Hoppas det!

Här är Stefan Anderssons bilder och filmning av bl a The maker med Ingrid Savbrant, Red Rooster förstärkt med Patrick Ohlson Ölander

bluesbidraget20160528_a4

Bluesbidraget 2015 blev en succé!

Många gäster kom, banden levererade, och stämningen var på topp. Syftet var förutom att få njuta till skön musik även samla in pengar till cancerfonden. Kvällens resultat blev 7318 kr. Stort tack till alla som bidrog och ett speciellt tack till Mikael Eriksson som inte kunde närvara men bidrog med en ”bra slant”.

Här är lite information ang kvällen:

I samarbete med Sensus och Slottscaféet arrangerades en blueskväll                       lördagen den 18/4 kl 20.00 i Slottscaféet i Landskrona

Jag bidrog med idéen till arrangemanget, engagemang och ideellt arbete.

Musikerna bidrog med blues.

Slottscaféet bidrog med lokal och möjlighet att köpa mat och dryck.

Sensus bidrog med PA.

Gästerna bidrog till cancerforskning

Det går fortfarande att bidra, det är bara att klicka på länken nedan och följa instruktionerna.

Klicka här för att bidra!

På scen kl 20.30 The LoneSharks

På scen kl 21.30 Gone fishing

På scen kl 22.30 Ingrid Savbrant med Red Rooster

 bluesbidraget

 Fritt inträde!

Syftet är att på samma gång som man får en stund med skön blues även skänker ett bidrag till cancerforskning.

VÄLKOMNA!